duminică, 23 februarie 2014

Cluj: Second & Third

   Good morning ladies!

   Este ultima zi din vacanţa noastră, dar eu prefer să nu mă gândesc la cursurile de mâine, ci la momentele minunate petrecute în frumosul Cluj.
   A doua zi ne-am trezit într-un peisaj mohorât, cu vreme ploioasă. Ne-am cam întristat şi am stat puţin pe gânduri dacă să mai stăm sau să plecăm spre casă. În ciuda vremii, eu îmi doream foarte mult să mai stau, aşa că am rămas, plini de speranţă că după-amiază vremea se va îndrepta. Deşi nu a plouat toată ziua, soarele nu a vrut să iasă din nori...

   Prima oprire a fost la Iulius (m-am bucurat tare mult ca pensiunea unde ne-am cazat era aproape de mall). După ce am mâncat repede ceva la Lunch Box, am coborât să îmi cumpăr ceva la care râvneam de aprox. un an: macarons! De când am început să urmăresc blogul Iguanitzei am aflat de prăjiturelele macarons şi de vestita Madame Lucie, dar nu am avut niciodată ocazia să le gust pentru că la Braşov nu există aşa ceva. Aşa că atunci când am văzut standul colorat m-am simţit ca un copil în faţa bradului de Crăciun, incapabilă să mă decid în privinţa aromelor. O întrebasem înainte pe Iguanitza care sunt aromele ei preferate, dar pe lângă sugestiile ei, voiam să avem şi alegeri personale. Prin urmare, am cumpărat macarons cu unt&caramel, zmeură (din sugestiile ei), vanilie (alegerea prietenului meu) şi mango&fructul pasiunii (alegerea mea).


   Trebuie să vă spun că prăjiturelele lui Madame Lucie nu se compară cu încercările altor cofetari (pe care le-am gustat eu). Multe cofetării vând aşa zise macarons prin Braşov şi am gustat din ele, dar gustul şi textura nu sunt deloc aceleaşi.
   Din cele patru, cel mai bun macaron a fost cel cu vanilie, apoi cel cu unt şi caramel. Cel cu mango şi fructul pasiunii a fost şi el bun, dar cel cu zmeură a fost mult prea dulce pentru mine. Ar fi trebuit să îl consum separat, nu după ce am mai mâncat alte chestii dulci. Oricum, deşi preţul este cam mare pentru o micuţă prăjitură (5 lei), nu aş fi putut pleca din Cluj fără să le gust!

   Acum, după ce v-am ameţit cu pasiunea mea pentru macarons, să trecem la următorul obiectiv: Starbucks! Nici asta nu există în Braşov, prin urmare mereu când ajungem într-un oraş cu această cafenea, nu o putem ocoli. Chiar îi spuneam prietenului meu "Cred că cine ne vede zice că venim din lumea a treia şi nu am văzut cafea şi prăjituri în viaţa noastră", cam atât de entuziasmaţi eram.

  
    - 2 Cafe Mocha Grande, te rog...
   Ne-am aşezat apoi lângă geam, cu vedere la intrarea în mall. Vremea era încâ mohorâtă, dar lumea era destul de veselă, intra şi ieşea din mall cu zâmbetul pe buze, cu pungi în mână, cu telefoanele la ureche. A fost plăcut să admirăm "forfota" din cafeneaua liniştită.

   - Şi acum ce facem? Doar nu stăm toată ziua în mall...
   - Hai să mergem la Grădina Botanică!
   - Iarna? Nu cred că avem ce vedea.
   - Serele sunt frumoase! Am văzut eu pe un blog.

   Şi chiar aşa era! Cu o zi înainte văzusem acest articol la Alina Ceuşan şi mă atrăsese peisajul luxuriant de un verde puternic, aşa că i-am arătat pozele şi prietenului meu şi ne-am hotărât: Da, mergem la Grădina Botanică.




   Deşi pe afară nimic nu era înflorit sau măcar verde, serele arătau superb: vegetaţie bogată, de un verde energizant. Ne-am mai plimbat puţin pe aleile grădinii (care este fooarte întinsă), am urcat în turnul de apă, de unde am putut vedea mare parte a oraşului şi ne-am întors la maşină. Deşi este iarnă şi nu prea era vegetaţie, mi-ar fi părut rău dacă nu am fi mers acolo. E chiar un loc frumos şi îmi imaginez că este muult mai frumos primăvara. Iar pentru preţul mic pe care l-am plătit la intrare (2.5 lei) ar fi fost păcat să nu vedem şi noi ce înseamnă Grădină botanică.

   După - amiaza ne-am petrecut-o tot la mall, prin magazine. Prietenul meu şi-a găsit o pereche de blugi la Pull&Bear la un preţ bun. E tare norocos când vine vorba de reduceri, mereu găseşte mărimea lui. Eu, în schimb, n-am găsit nimic interesant, şi ce era interesant nu se găsea mărimea mea. Am intrat puţin şi la Auchan, am mai făcut provizii, apoi am mâncat rapid la KFC şi am mers înapoi la pensiune; am vrut să fim odihniţi pentru următoarea zi.


   Am ajuns la fix pentru Las Fierbinţi, de pe ProTv. Nu ştiu ce părere aveţi voi, dar pe noi ne amuză serialul şi mereu îl urmărim cu plăcere.



   Am făcut şi bilanţul. Îmi notasem în agendă tot ce mi-aţi propus voi, plus lucrurile la care ne-am gândit noi şi le-am bifat pe măsură ce le-am vizitat. Eu zic că am văzut destul de multe obiective pentru două zile. Dar staţi, că asta nu e tot!

   A treia zi la Cluj a fost şi ziua în care am plecat spre casă. După ce am luat micul dejun la pensiune şi ne-am făcut bagajele, am pornit la drum. Dar prima destinaţie nu era Braşovul, ci Turda sau, mai exact, salina de la Turda. Doar nu am bătut atâţia kilometri ca să trecem pe lângă un obiectiv turistic lăudat de toată lumea, nu?



 
   Asa a decurs calatoria noastră, o calatorie de vis, plina de relaxare si momente frumoase! Sper va v-a facut placere sa cititi despre noi si sa vedeti pozele!
   Va urez o zi frumoasa!

Pupici!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Feel free to give me feedback!